8 Aralık 2015 Salı

BULUT DEPOLAMA / YANDEX DİSK


   Bulut depolama nedir ? Bulut depolama servisleri nelerdir ? sorularına daha önceki yazılarımda değinmiştim. Şimdi bir bulut depolama servisi olan Yandex.Disk'i ele alalım. 
   
    Yandex.Disk nedir ?
  
   Yandex sunucularında dosya depolamanızı sağlayan bir servistir. Disk'te bulunan dosyalarla internete bağlı herhangi bir cihazdan çalışabilirsiniz. Arzu ederseniz önemli dosyalarınızı saklayabileceğiniz ücretsiz bir servistir. Her türlü video, resim, döküman ve kişisel bilgilerinizi saklayabileceğiniz Yandex Disk ile bilgisayarınız bozulsa bile dosyalarınıza kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunun dışında diskinizde bulunan dosyalara nerede olursanız olun sadece bir internet bağlantısı ile ulaşmak da sizin elinizdedir.

  Bu özelliklerinin dışında Yandex Disk'te bulunan dosyaları istediğiniz zaman dosya erişimine kimlerin erişmesini istiyorsanız onlarla paylaşabilirsiniz. Yandex Disk’in bir diğer güzel özelliği de yine Yandex Posta servisi ile aldığınız ve gönderdiğiniz e-postalar üzerinde bulunan ekli dosyaları tek bir klasör altında depolayabilmenizdir.
   
   Yandex Disk tüm bu özellikleri kullanıcılarına ücretsiz olarak sunmaktadır. Kullanıcılarına üç kolay adımda kolayca ulaşabilecekleri 10 GB’lık disk alanını da ücretsiz olarak sunuyor.

 Yandex Disk Kurulumu

  Yandex Disk'i kullanabilmek için öncelikle bir Yandex hesabına sahip olmalısınız, eğer bir Yandex hesabına sahip değilseniz, öncelikle kendinize bir hesap oluşturmanız gerekmekte veya bir Yandex E-Posta hesabı oluşturarak, hesabımızı Yandex Disk ile entegre bir şekilde kullanabiliriz. Hesabınızı oluşturduktan sonra Yandex Disk'e ulaşabilmek için ya e-posta hesabınıza giriş yaparak:




 
Ya da Yandex Disk sitesi üzerinden varolan Yandex kullanıcı adı ve parolamız ile giriş yaparak:


   Yandex Disk hesabınıza ilk kez giriyorsanız karşınıza üç basit adımda 10 GB dosya saklama alanına sahip olabileceğinizle ilgili bir uyarı gelecektir. Şu an için 3 GB olan dosya saklama alanınızı, nasıl 10 GB'a yükseltebilirsiniz sorusuna cevap bulalım.



  Ek olarak 3 GB'lık bir dosya saklama alanı kazanmak için ilk yapmanız gereken şey Yandex Disk programını bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza indirmek olacaktır. Bu işlemi karşınıza gelen sayfa üzerinden "Windows için Yandex Disk Kur" butonuna tıklayarak başlatabilirsiniz. Şimdi nasıl olacağına bir bakalım. İndirme işlemleri ve kurulum bittikten sonra:


 
   Yandex Disk uygulamasını kurarak ilk adımı tamamlamış olduk ve görüldüğü üzere dosya depolama alanımızı 3 GB daha arttırarak 6 GB'lık bir dosya depolama alanına sahip olduk. Şimdi sıra geldi 2 GB'lık ek depolama alanına daha sahip olabilmek için uygulamayı kullanarak Yandex Disk üzerine bir iki dosya yüklemeye. Bunun için sistem tepsisinde çalışan Yandex Disk uygulamasına tıklayarak "Yandex Disk klasörünü aç" butonuna tıklıyoruz ve açılan klasör üzerine yedeklemek istediğimiz bir kaç dosyamızı atıyoruz.



  
  Bu adımı da gerçekleştirdiğimize göre artık 8 GB'lık bir depolama alanına sahibiz. Şimdi sırada 2 GB'lık ekstra depolama alanına daha sahip olabileceğimiz üçüncü adım olan "Arkadaşlarınıza davet yollayın" kısmına geldik. Bu adımı gerçekleştirebilmek için Yandex Disk hesabımız üzerinden "Arkadaşlarınıza davetiye gönderin" butonuna tıklamak ve açılan pencere yardımıyla sosyal ağlar üzerinde paylaşmak:


   Artık son adımı da gerçekleştirdik. Şu anda Yandex.Disk'te 10 GB'lık bir alana sahipsiniz. Umarım yazımdan keyif almışsınızdır. Güle güle kullanmanız dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder